با هوشمند سازی مدارس، ویدئو پروژکتورها راه خود را به کلاس درس باز کردند. در ابتدا تنها داشتن یک ویدئو پروژکتور معمولی برای کلاس ها کافی بود اما با گذشت زمان، دانش کامپیوتری دانش آموزان افزایش پیدا کرد. آن ها کم کم گوشی موبایل و لپ تاپ های خود را به مدرسه آوردند تا در آموزش مشارکت داشته باشند. بنابراین پروژکتورهای قدیمی دیگر چندان کارامد نیستند. آن ها باید توان نمایش هر فایلی را داشته باشند و به راحتی بتوانند به گوشی موبایل، تبلت و لپ تاپ ها متصل شوند. انتخاب بهترین ویدئو پروژکتور کلاسی باعث می شود تا معلم ها و دانش آموزان به خوبی در امر آموزش و یادگیری تعامل ایجاد کنند و بازدهی آموزش را بالاتر ببرند.
چرا باید در انتخاب وبدئو پروژکتور کلاسی دقت بالایی داشته باشیم؟
در گذشته معلمین و مربیان با استفاده از تخته سیاه یا تخته وایت برد آموزش های خود را ارائه می دادند. برخی از مدارس نیز به تلویزیون مجهز بودند، که از طریق آن می توانستند فایل های صوتی و تصویری را برای یادگیری بیشتر دانش آموزان پخش کنند. امروزه روش های قدیمی تدریس در بیشتر مدارس و آموزشگاه ها کنار گذاشته شده اند. معلمان با روش های نوین درس می دهند و دانش آموزان تکالیف خود را به صورت مجازی انجام می دهند.
ورود تکنولوژی آموزشی به مدارس باعث شد تا ویدئو پروژکتور کلاسی و ویدئو پروژکتورهای تعاملی و تخته های هوشمند جایگزین تخته سیاه و وایت بردها شوند. بنابراین، چیزی بیشتر از یک سیستم پخش صدا و تصویر از ویدئو پروژکتورها انتظار می رود. در ادامه به قابلیت های مهمی که یک پروژکتور آموزشگاهی باید داشته باشد خواهیم پرداخت.
قابلیت های لازم برای ویدئو پروژکتور کلاسی
- دارای رزولوشن کافی باشد.
- کیفیت صدا و تصویر آن بالا باشد.
- مناسب برای محیط های کلاسی با میزان نور محیطی مختلف باشد.
- قابلیت اتصال به دستگاه های مختلف به ویژه لپ تاپ، گوشی موبایل و تبلت را داشته باشد.
- درگاه های ارتباطی وایرلس و پورت های اتصال با سیم داشته باشد.
- وجود قابلیت تعاملی و اتصال به تخته های هوشمند یکی از مهم ترین ویژگی های ویدئو پروژکتور کلاسی است.
هنگام خرید ویدئو پروژکتور کلاسی به چه مواردی باید دقت کنیم؟
پروژکتورها معمولاً با استفاده از سه عامل اصلی مقایسه می شوند: روشنایی، وضوح و نسبت لنز. هنگامی که این عوامل در نظر گرفته شد، می توانید انتخاب خود را با عوامل ثانویه مانند منبع نور، عمر لامپ، گارانتی، اتصال و غیره محدود کنید.
روشنایی پروژکتور
روشنایی با لومن اندازه گیری می شود.
بیشتر سازندگان معتبر میزان روشنایی خود را در لومن ANSI (موسسه استاندارد ملی آمریکا) نقل می کنند. رتبهبندی لومن ANSI یک معیار قابل اعتماد برای روشنایی واقعی است که با استفاده از یک تکنیک خاص محاسبه میشود. هر چه سطح لومن ANSI بالاتر باشد، پروژکتور روشن تر است.
برای اینکه بدانید پروژکتور شما چقدر باید روشن باشد، باید عوامل زیر را در نظر بگیرید:
-
چقدر اتاق روشن است و آیا می توانید نور را کنترل کنید؟
صرف نظر از روشنایی پروژکتور، بهترین نتایج در یک اتاق تاریک به دست می آید. با این حال، نمایش در تاریکی همیشه ممکن نیست.
اگر قصد دارید از پروژکتور در اتاقی استفاده کنید که در آن نور وجود دارد یا پرده ای برای جلوگیری از نور طبیعی وجود ندارد، توصیه می شود یک پروژکتور روشن انتخاب کنید. هر چه نور در یک اتاق بیشتر باشد، پروژکتور برای رقابت به روشنایی بیشتری نیاز دارد.
-
چند نفر در اتاق خواهند بود؟
هر چه تعداد افراد در اتاق بیشتر باشد، برای اطمینان از اینکه همه می توانند آن را ببینند، تصویر باید بزرگتر باشد. افزایش اندازه تصویر، نور را در یک منطقه بزرگتر پخش می کند و بنابراین نیاز به روشنایی بالاتری دارد. هر چه تعداد افراد در اتاق بیشتر باشد، تصویر بزرگتر و ویدئو پروژکتور کلاسی روشن تر می شود.
-
دقیقا به چه امکاناتی نیاز دارید؟
به دلیل نیاز به دیدن و خواندن جزئیات آنچه در حال پخش است، برای نمایش متن، نمودار یا هر ماده دقیق دیگری از رایانه شخصی یا گوشی موبایل، به پروژکتور روشنتری نیاز است. این برنامهها معمولاً به مقداری نور محیط برای یادداشت برداری و ارتباط نیاز دارند. فیلمها و تلویزیونها به چنین پروژکتور روشنی نیاز ندارند، زیرا از نظر بصری تقاضای کمتری دارند و معمولاً در اتاقهای تاریک نشان داده میشوند، اگر پروژکتور برای سینمای خانگی خیلی روشن باشد، ممکن است کنتراست تصویر را کاهش دهد. هرچه جزئیات تصویر بیشتر باشد، پروژکتور روشنتر میشود.
هنگامی که فاکتورهای روشنایی اتاق، اندازه تصویر و آنچه را که قرار است نمایش دهید، تعیین کردید، می توانید تصمیم بگیرید که چه سطحی از روشنایی برای برنامه شما بهترین است. ویدئو پروژکتورهای ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ لومن بیشتر برای برنامه های تجاری قابل حمل یا در کلاس های درس استفاده می شوند. آنها قادر به مقابله با افزایش سطح نور محیطی و طبیعی و یا صفحه نمایش بزرگتر هستند.
وضوح پروژکتور
وضوح تعداد پیکسل هایی است که یک تصویر را تشکیل می دهند – به عنوان مثال. ۸۰۰ x 600 یعنی تصویر از ۸۰۰ ستون پیکسل در ۶۰۰ ردیف پیکسل ساخته شده است. در مجموع ۴۸۰۰۰۰ (۸۰۰×۶۰۰) پیکسل کل تصویر را تشکیل می دهد. هرچه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد وضوح تصویر بالاتر و وضوح تصویر بیشتر و دقیق تر است. موارد زیر به شما کمک می کند تا میزان وضوح مناسبی را انتخاب کنید:
-
تطبیق رزولوشن دستگاه پخش کننده با ویدئو پروژکتور
همیشه توصیه می شود که وضوح پروژکتور را با وضوح منبع پرکاربرد مطابقت دهید (به عنوان مثال اگر از لپ تاپ با وضوح WXGA استفاده می کنید، در صورت امکان باید از پروژکتور WXGA استفاده کنید). تطبیق وضوح پروژکتور با وضوح منبع تضمین می کند که واضح ترین و تمیزترین تصویر را دریافت کنید.
-
رزولوشن های مناسب با محیط شما
XGA 1024×768 4:3 رزولوشن بسیار محبوبی برای پروژکتورهای تجاری و آموزشی در گذشته نه چندان دور، اما به تدریج برای وضوح تصویر عریض کنار گذاشته می شود.
رزولوشن ۷۲۰p 1280×720 16:9 رزولوشن صفحه نمایش عریض سینمای خانگی در سطح ابتدایی که به عنوان HD Ready نیز شناخته می شود.
WXGA 1280×800 16:10 در حال حاضر یکی از محبوب ترین وضوح تصویر عریض به لطف هزینه مقرون به صرفه است. عمدتاً برای برنامه های شرکتی یا آموزشی استفاده می شود.
-
کاربرد ویدئو پروژکتور کلاسی و دیتاهایی که با آن به نمایش می گذارید.
> اگر از پروژکتور برای برنامه های نوع «پاورپوینت» با متن و نمودار بزرگ استفاده می کنید، SVGA یا XGA باید کافی باشد.
> در صورتی که از پروژکتور برای ارائه داده های عددی، صفحات گسترده “Excel” و غیره یا متن کوچکتر در جایی که تصویر باید واضح تر باشد استفاده می کنید، XGA یا WXGA توصیه می شود.
> اگر دادههای فنی دقیقتری مانند نقشههای مهندسی، متنهای کوچک یا عکاسی با کیفیت بالا ارائه میکنید، وضوح WUXGA بهترین خواهد بود.
نسبت لنز پروژکتور
نسبت لنز ویدئو پروژکتور کلاسی که به عنوان نسبت پرتاب نیز شناخته می شود، تعیین می کند که پروژکتور برای نمایش اندازه تصویر معین چقدر باید فاصله داشته باشد. انواع ویدئو پروژکتورها از لحاظ نسبت لنز به شرح زیر هستند:
- پروژکتورهای کوتاه پرتاب: برای اتاقهای کوچک یا زمانی که پروژکتور به دلیل کمبود فضا نیاز به نزدیکتر شدن به صفحه نمایش دارد.
- پروژکتورهای پرتاب فوق العاده کوتاه: به گونه ای طراحی شده اند که بر روی سطح پروجکشن (معمولاً یک تخته سفید سنتی، تخته سفید تعاملی یا صفحه نمایش قاب ثابت) یا روی کابینت زیر صفحه نمایش (مثلاً برای سینمای خانگی) نصب شوند. هنگامی که یک پروژکتور سقفی مناسب نیست یا برای استفاده با تخته سفید یا تخته سفید تعاملی مناسب نیست، پروژکتورهای پرتاب بسیار کوتاه می توانند ایده آل باشند.
- پروژکتورهای پرتاب طولانی: مناسب هنگامی که نیاز به نصب پروژکتور در فاصله طولانی از صفحه نمایش وجود دارد.
ویژگی های مهم ویدئو پروژکتور مناسب محیط های آموزشی
هنگامی که پروژکتورهایی را انتخاب کرده اید که نیازهای شما را از نظر روشنایی، وضوح و نسبت لنز برآورده می کنند، ممکن است لازم باشد بسته به ویژگی های دیگری که می تواند از مدلی به مدل دیگر متفاوت باشد، آن را با وسواس بیشتری انتخاب کنید. در زیر ما چند فاکتور را که ممکن است برای شما مهم باشد فهرست کرده ایم. از جمله:
- منبع نور: لامپ، لیزر یا LED
- ضمانتنامه: سازندگان بسته به مدل پروژکتور سطوح مختلفی از گارانتی را ارائه می دهند.
- عمر لامپ: هر چه عمر لامپ بیشتر باشد. تعمیر و نگهداری و تعویض کمتری مورد نیاز خواهد بود.
- اتصال: درگاه های اتصال بی سیم، HDMI و VGA
- وزن و اندازه: اگر قرار است از پروژکتور در مکان های مختلف استفاده شود و نیاز به حمل داشته باشد، وزن و اندازه فاکتور خواهد بود.
- فن آوری: اکثر پروژکتورها از فناوری LCD یا DLP استفاده می کنند (به استثنای چند مدل از فناوری LCoS).
- تغییر لنز / کیستون: تصحیح کیستون یک فرآیند دیجیتالی است که تصویر را در یک طرف (کیستون افقی) یا در بالا یا پایین (کیستون عمودی) منقبض می کند تا دوباره مستطیل شکل شود.
ویژگی های اضافی برای ویدئو پروژکتور های کلاسی:
ویدئو پروژکتور کلاسی می تواند دارای ویژگی های اضافی باشد که ممکن است مورد نیاز یا مفید باشد. ما در بالا به پروژکتور بی سیم اشاره کردیم، اما اگر می خواهید صفحه نمایش تلفن هوشمند یا تبلت را روی پروژکتور خود بازتاب دهید، ممکن است به یک پروژکتور و تلفن هوشمند یا تبلت سازگار با Miracast نیاز داشته باشید.
برخی از پروژکتورها می توانند فایل ها و عکس ها را از درایو حافظه USB پخش کنند.
پروژکتورهایی با ویژگی های تعاملی وجود دارد که به شما امکان می دهد بدون نیاز به تخته سفید تعاملی با نرم افزار خود تعامل داشته باشید.
برای کاربردهای تخصصیتر، ویژگیهایی مانند ترکیب لبهها وجود دارد که امکان استفاده از دو یا چند پروژکتور را با هم برای ایجاد یک تصویر بزرگ و بدون درز فراهم میکند. تصحیح هندسی که امکان نمایش بر روی یک سطح منحنی را بدون تحریف تصویر فراهم می کند.
اگر می خواهید در مورد هر ویژگی مشاوره بگیرید، با کارشناسان ما در آی ژکتور تماس بگیرید.