درگاه های ارتباطی و پورت های ویدئو پروژکتور

درگاه های ارتباطی ویدئو پروژکتور

پروژکتورها راه بسیار خوبی برای لذت بردن از یک فیلم یا برنامه تلویزیونی بر روی یک صفحه نمایش بزرگ در خانه هستند. بدیهی است که نمایش تصاویر مختلف، با اتصال دستگاه های دیگر به ویدئو پروژکتور امکان پذیر است. این اتصالات در دو شکل با سیم و وایرلس انجام می شوند. در اتصالی که با استفاده از سیم انجام می شود، ورودی های مختلف به پورت های ویدئو پروژکتور و درگاه های ارتباطی مختلف آن متصل می شوند. در این مقاله به معرفی این درگاه ها پرداخته ایم تا با کاربردها و ویژگی های آن ها آشنا شویم.

پروژکتور از چه پورت هایی استفاده می کند؟

انواع مختلفی از پروژکتورها موجود است. برخی به اندازه کافی کوچک هستند تا در جیب قرار گیرند، در حالی که برخی دیگر بزرگتر هستند و در خانه یا اتاق کنفرانس استفاده می شوند. بسیاری از پروژکتورها از اتصالات USB، VGA، Component، HDMI یا Display Port استفاده می کنند.

این پورت ها معمولاً به رایانه یا دستگاه دیگری که تصویر را نمایش می دهد متصل می شوند. بسته به درگاهی که پروژکتور استفاده می کند، اتصال ممکن است با استفاده از یک آداپتور متقاطع یا با عقب سازگار باشد. به عنوان مثال، اگر پروژکتور از اتصال VGA استفاده می کند، ممکن است برای نمایش تصویر به آداپتور VGA به HDMI نیاز داشته باشد.

پورت های پروژکتور چگونه کار می کنند؟

همانطور که می دانیم پورت های ویدئو پروژکتور هر چه که باشند، همگی هدفی مشابه دارند. در واقع همه آن ها می توانند به انواع مختلف دستگاه های منبع از جمله دوربین های دیجیتال، کنسول های بازی، گوشی های هوشمند، لپ تاپ ها و غیره متصل شوند. جدای از آن، بیشتر پروژکتورها دارای پورت های USB هستند که به شما امکان می دهد فلش مموری و سایر دستگاه های دارای USB را مستقیماً متصل کنید.

اگر می خواهید بدانید که چگونه از پورت پروژکتور استفاده کنید، برای شروع، کافی است کابل مناسب را به پورت پروژکتور وصل کنید و انتهای دیگر کابل باید به دستگاه مناسب شما متصل شود. سپس، تنظیمات ورودی را روی پروژکتور باز کنید تا ورودی صحیح را انتخاب کنید. هنگامی که بخش اتصال انجام می شود، محتوا را در یک صفحه بزرگ می بینید.

آشنایی با پورت ها و اتصالات مختلف پروژکتور

پروژکتور مهمترین بخش تنظیم سینمای خانگی است. این دستگاه، منبع اصلی رسانه ی بصری است که تصویر را روی صفحه نمایش می دهد تا نیازهای سرگرم کننده شما را برآورده کند. همچنین دستگاهی است که صدا را به بلندگوها می رساند. بنابراین، اگر می خواهید از یک تجربه فیلم عالی لذت ببرید، باید مطمئن شوید که پروژکتور شما پورت های مناسبی دارد.

در مورد پورت های پروژکتور، انواع مختلفی از پورت های پروژکتور در پروژکتورهای مختلف مانند VGA، HDMI، DVI، ویدئو کامپوزیت و S-video وجود دارد که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت. یک پورت پروژکتور به شما امکان می دهد دستگاهی را که می تواند محتوا را روی صفحه نمایش دهد، به آن متصل کنید. تعداد پورت های ویدئو پروژکتور بسته به مدل و سازنده می تواند متفاوت باشد. هر کدام از پروژکتورها دارای مجموعه پورت های مخصوص به خود هستند که در زیر لیست شده است:

پورت VGA (D-Sub 15)

می توانید یک پروژکتور را با استفاده از این درگاه به دستگاه موردنظر خود وصل کنید و از آن به عنوان مانیتور خارجی استفاده کنید. این قابلیت، تماشای فیلم یا بازی کردن را برای شما آسان تر می کند. اکثر پورت های پروژکتور مشابه پورت های موجود در کانکتورهای VGA هستند. انواع مختلفی از پورت های پروژکتور وجود دارد. یکی از آنها D-Sub 15 پین است. این نوع پورت معمولا در مانیتورهای کامپیوتر و پروژکتورها یافت می شود.

به عنوان مثال، کانکتور VGA در اکثر نمایشگرها و پروژکتورها، و کانکتور D-Sub 15 در پروژکتورها یافت می شود. کانکتور ۱۵ پین D-Sub با کانکتور ۹ پین D-Sub متفاوت است. پورت VGA فقط دو ردیف پین دارد در حالی که پورت D-Sub 15 دارای سه ردیف است.

ویدئوی ترکیبی (RCA)

امروزه بسیاری از سیستم های پروجکشن به پورت های کامپوزیت مجهز شده اند. سیگنال ویدئویی کامپوزیت یک جزء صوتی را حمل می کند که برای ارائه صدای استریو استفاده می شود. انواع مختلفی از کانکتورهای کامپوزیت از جمله RCA، S-Video و Composite وجود دارد.

کانکتور کامپوزیت برای اتصال چندین دستگاه به یکدیگر استفاده می شود. مثلا دوربین و یک VCR می توانند از طریق یک کانکتور کامپوزیت به یکدیگر متصل شوند و صدا و تصویر را به تلویزیون ارائه دهند. این اتصال به وسیله یک کابل کامپوزیت انجام می شود که دارای دو سیم قرمز و دو سیم سبز است. این نوع کابل سال ها قبل از توسعه فناوری دیجیتال مورد استفاده قرار می گرفت.

چرخه رنگی که برای این اتصال استفاده می شود دارای نوارهای قرمز، آبی و زرد است. رنگ هایی که برای سیگنال ویدیویی که از یکی از این سه تا می آید استفاده می شود. پورت RCA فقط از نوارهای قرمز و آبی استفاده می کند.

ورودی کواکسیال پروژکتورها

ورودی کواکسیال نوع دیگری از ورودی است که در برخی از پروژکتورها یافت می شود. کابل های کواکسیال معمولاً برای انتقال سیگنال های تلویزیونی استفاده می شوند و با یک هدایت کننده مسی منفرد که توسط عایق و محافظ احاطه شده است مشخص می شوند.

پورت HDMI

پورت HDMI یک اتصال دیجیتالی است که می تواند برای اتصال منابع ویدئویی با کیفیت بالا مانند پخش کننده های Blu-ray، لپ تاپ ها، VCR ها، ضبط کننده ویدئوی دیجیتال (DVR) و کنسول های بازی به پروژکتور استفاده شود. این درگاه می تواند به شما کمک کند هنگام تماشای فیلم از تصاویر و صداهای با کیفیت بهتر لذت ببرید. دستگاه های دارای این درگاه ممکن است دارای صفحه نمایش با وضوح ۱۹۲۰×۱۰۸۰ پیکسل باشند.

با وجود این درگاه، نیازی به خرید کابل اضافی نیست. می توانید کامپیوتر، لپ تاپ، تلویزیون و دستگاههای دیگر خود را به پورت HDMI متصل کنید و با استفاده از آن ها، تصاویر را روی صفحه نمایش دهید.

پورت USB

امروزه اکثر پروژکتورها دارای یک پورت USB داخلی (Universal Serial Bus) هستند. این امر اتصال پروژکتور را به چندین دستگاه آسان می کند. در واقع، بسیاری از پروژکتورها حتی یک پورت USB برای شارژ تلفن های همراه و سایر دستگاه های قابل حمل دارند. قبل از خرید، مهم است که تفاوت بین پورت های USB در پروژکتورهای مختلف را درک کنید.

درگاه USB برای اتصال دستگاه هایی مانند پخش کننده های موسیقی قابل حمل، لپ تاپ ها، رایانه های رومیزی و چاپگرها استفاده می شود. این دستگاه ها به عنوان دستگاه های “USB-enabled” شناخته می شوند. این بدان معنی است که آنها با پورت USB سازگار هستند.

DP Port یا DisplayPort

DisplayPort یک اتصال استاندارد برای نمایش محتوا در یک صفحه نمایش بزرگ است. درگاه DisplayPort جایگزین استانداردهای DVI و VGA است که برای اتصال انواع دستگاه های نمایشگر دیجیتال استفاده می شود. DisplayPort یکی از پورت های ویدئو پروژکتور است که معمولاً در قسمت پشتی پروژکتور قرار دارد. این پورت را روی پروژکتور، مانیتور رومیزی، رایانه، لپ تاپ، تبلت و تلویزیون خواهید دید. همچنین به عنوان یک جزء جداگانه نیز موجود است.

درگاه DVI

پورت DVI (رابط بصری دیجیتال) برای انتقال سیگنال های ویدئویی دیجیتال استفاده می شود. DVI برای انتقال تصویر با کیفیت بالا از کامپیوتر به پروژکتور دیجیتال استفاده می شود. انواع مختلفی از پروژکتورها وجود دارند که از پورت های DVI استفاده می کنند. DVI تنها پورتی است که با انواع پروژکتورها سازگار است.

با استفاده از پورت DVI-D می توانید کامپیوتر را به پروژکتور متصل کنید. این پورت ها در پشت پروژکتور قرار دارند. پورت DVI-D یک سوراخ مستطیلی کوچک است که به عنوان پورت VGA نیز شناخته می شود.

پورت LAN در ویدئو پروژکتور

این پورت به شما امکان می دهد تا پروژکتور را برای کنترل از راه دور، به روز رسانی سیستم عامل یا پخش محتوا از منابع آنلاین به یک شبکه اینترنت متصل کنید. پورت LAN پورتی است که به شما امکان می دهد پروژکتور را به یک شبکه محلی متصل کنید که به شما امکان اشتراک گذاری اسناد و فایل های رسانه ای را با سایر کاربران می دهد.

جمع بندی

به طور خلاصه، سه روش مختلف وجود دارد که می توانید پروژکتور خود را به دستگاه ها متصل کنید (روش سیمی). می توانید از کابل های HDMI، کابل های VGA یا کابل های DVI استفاده کنید. موردی که انتخاب می‌کنید به نوع دستگاهی که می‌خواهید به پروژکتور خود متصل کنید بستگی دارد. رایج ترین پورت های موجود در پروژکتور USB و HDMI هستند. این دو نوع پورت برای اتصال پروژکتور استوک یا آکبند شما به دستگاه های دیگر محبوب ترین هستند. با استفاده از یکی از این پورت های ویدئو پذوژکتور می توانید پروژکتور خود را به رایانه، گوشی هوشمند، تبلت یا حتی یک دستگاه پخش DVD متصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *